WhatsApp de boeven de Eilandenbuurt uit bijeenkomst.

Op 22 april 2015 hebben de beheerders van de WhatsApp groepen in de Eilandenbuurt een bijeenkomst georganiseerd in de Archipel

Agenda

(start 20.00 – einde circa 21.30 uur):

Materialen

Aantekeningen Whatsapp de boeven de buurt uit 22-4

Woensdag 22 april was de gezamenlijke informatieavond van de WhatsAppgroepen in samenwerking met de gemeente, politie en slotenmakers van MarKey en HBC.

Hieronder een aantal punten die wij de moeite waard vinden om aan u te melden:

Woninginbraken in Almere
Volgens politiecijfers bedroeg het aantal woninginbraken of pogingen hiertoe in Almere-buiten in 2013 40 en in 2014 slechts 13!! Deze daling heeft volgens de politie vermoedelijk te maken met: a) uitbreiding van het aantal politieagenten in Almere-buiten van 45 naar 120 en het surveilleren overdag van 6 tot 7 politiewagens en in de avond- en nachturen van 2 tot 3 wagens, b) bekendheid geven aan de WhatsAppgroepen via de sociale media, c) door het grote aantal deelnemers aan de WhatsAppgroepen is er meer sociale controle in de wijken en dat is precies wat inbrekers niet willen. Uit verklaringen van verdachten tegenover de politie blijkt dat het dievengilde niet meer zo graag in Almere-Buiten komt vanwege bovenstaande punten. Waarschijnlijk verklaart dit ook waarom er de laatste tijd helemaal geen meldingen zijn in de WhatsAppgroepen van verdachte situaties en/of inbraken.

Communicatie in de groepen
In een van de WhatsApp groepen is er een discussie geweest over iemand die verwijderd was uit de groep. Dit zou om een politieman gaan. De discussie was met betrekking tot de SAAR methode en of het wel of niet nodig is om de politie te alarmeren alvorens te Appen. De SAAR methode is niet bedoeld als een stappenplan. Je kan altijd appen ook als je de politie niet hebt gealarmeerd. Je zal merken dat de andere WhatsApp gebruikers je zullen aanmoedigen om wel de politie te waarschuwen als daartoe aanleiding is. De politie geeft aan dat zij graag bij twijfel altijd een melding ontvangen via 0900-8844.

Pakjes
De wijkagent Wim Knol geeft aan dat in alle gevallen melding kan worden gedaan over de pakketjes die ongewenst afgeleverd worden.

Politie.nl app
Voor alle Smartphones is er een politie.nl app beschikbaar waarmee je berichten kan sturen naar de wijkagent. Onze wijkagent zit ook op Twitter en maakt hier veel gebruik van. (@wijkagentknol)

Slotenmakers
De presentatie door de slotenmakers van MarKey en HBC was zeer interessant. Hoewel de meeste woningen in onze wijk bij oplevering in 2002 en 2003 het predikaat Politiekeurmerk hebben gekregen zijn deze niet meer geldig. Zo'n Politiekeurmerk dient u elke 5 jaar te laten upgraden. Sinds 1 april 2014 krijgt een woning alleen nog het Politiekeurmerk indien de sloten zijn voorzien van veiligheidsbeslag met logo SKG***R. Indien u wilt weten of de sloten van uw voor- en/of achterdeur hieraan voldoen, kunt u hierover contact opnemen met de slotenmakers van Markey en/of HBC. Deze komen op afspraak bij u langs en geven u gratis en vrijblijvend advies. U kunt hiervoor het contactformulier gebruiken dat als bijlage is toegevoegd.

Vakantie Mocht u tijdens de meivakantie erop uit gaan, vergeet u dan niet alles goed af te sluiten, lampen via tijdschakelaars te laten branden, containers uit het achterpad weg te halen en uw buren te vragen een oogje in het zeil te houden. Op de website http://stichtingipw.nl kunt u veel informatie vinden om uw woning veiliger te maken tegen inbraken.

Nog enkele tips volgden:

Op de HBCalmere.nl site is alle informatie te vinden van deze sleutelexpert. Op onderstaande link staan nog veel meer tips op de HBC site: http://www.hbcalmere.nl/8-inhoud/38-het-abc-van-veilig-wonen